Dit is een verslag van en over buurtgenoten die de gemeente Leiden graag willen helpen de reeds bestaande (maar door bezuinigingen en personeelstekort beetje zieltogende) Kruidentuin aan de Ir. Driessenstraat nieuw leven in te blazen.
Geplande werkzaamheden: herinrichting van het centrum van de tuin (het tuinkruidengedeelte) en ordenen en weer opvullen van de zijvakken.
Voorlopig doel: een mooie, weelderige, kleurige tuin realiseren waarin vele soorten vlinders, libellen en bijen zich thuis voelen!

zondag 7 april 2013

We zijn begonnen!!!

Vandaag hebben we onze eerste tuindag gehad! Omdat we daartoe pas gisteren besloten was niet iedereen vrij, en dus waren we slechts met z'n drieën: Molly, Jirina en Annemarie.
Molly had een hoop handig gereedschap bij zich, en daardoor konden we flink wat verschillende soorten werk verzetten.
We begonnen in vak U.

Molly links, Jirina rechts.





Terwijl Annemarie wat varens fatsoeneerde, woekerend klimop uit de grond trok en een rijtje struikjes bijsnoeide, gingen Molly en Jirina aan de gang met het zwaardere snoeiwerk, het omspitten van de grond en uitrukken van het teveel aan nagelkruid.
Jawel, het nagelkruid mag (en moet) er zijn, maar niet een hele tuin vol!







En eigenlijk schoot het best wel aardig op, maar wat een prachtige, zonnige middag was het ook! Ideaal tuinwerkweer, goed voor een paar blozende wangen!













Jirina moest wat eerder vertrekken, maar niet lang nadat ze weg was gegaan stortte Annemarie (een beetje) in. Opeens 3 uur lang non-stop tuinwerk is, als je het niet (meer) gewend bent, best wel zwaar.
Molly ging echter nog een tijdje onverstoorbaar door.








We kregen vak U niet helemaal af, maar stonden wel versteld van wat je toch met drie vrouwen in een paar uur tijd voor elkaar kan krijgen. De hoek (van vak U) naast vak D is dus nog niet helemaal klaar (foto), maar het begin is gemaakt en we zijn heel tevreden over het resultaat!

Enorm leuk was trouwens dat diverse buurtgenoten die toevallig langsliepen zeer enthousiast en positief reageerden op ons initiatief. Bovendien heeft een stel studenten (wonend aan de tuin) zich ook alsnog gemeld voor de tuinarbeid, en een paar extra sterke armen zijn natuurlijk van harte welkom!
Morgen misschien nog even een uurtje aan de slag?

1 opmerking:

Truus zei

Heerlijk he om weer in de tuin te werken? Goed voor de lijn ook( ik spreek voor mezelf)
Morgen is de ruilbeurs van Groei en Bloei, maar ik ben bang dat er niet zo veel te ruilen zal zijn, omdat alles veel later is gaan groeien.
Wel zaden waarschijnlijk.
Die blauwe bloemetjes, is dat Longkruid? Bloeit bij mij nog nauwelijks.
Alleen wel de bolletjes.