Dit is een verslag van en over buurtgenoten die de gemeente Leiden graag willen helpen de reeds bestaande (maar door bezuinigingen en personeelstekort beetje zieltogende) Kruidentuin aan de Ir. Driessenstraat nieuw leven in te blazen.
Geplande werkzaamheden: herinrichting van het centrum van de tuin (het tuinkruidengedeelte) en ordenen en weer opvullen van de zijvakken.
Voorlopig doel: een mooie, weelderige, kleurige tuin realiseren waarin vele soorten vlinders, libellen en bijen zich thuis voelen!

dinsdag 21 mei 2013

Hersteloperatie ten dele gelukt...

Afgelopen zondag hebben we met drie man (vrouw dus eigenlijk, want Ina, Carolyn en Annemarie) wat plantjes verzet.
Redenen daarvoor waren dat sommige planten meer op de aarde dan erin stonden, de grotere, massieve wortelkluiten niet waren losgemaakt en er plantjes te dicht tegen de steenranden waren gezet.
Van de kleinere, jongere plantjes zijn we voorzichtigheidshalve maar afgebleven wegens nog te kwetsbaar voor verplanting... Over een paar weken moeten we bekijken of deze plantjes alsnog kunnen worden verzet. Van de dille blijven we liever helemaal af; die houdt niet van verplanten!
De verwachte zon kwam maar heel even, maar gelukkig bleef het verder droog. Prima weer dus om in de aarde te wroeten!

Na wat aanharken en het schoonvegen van de stenen zag het er weer helemaal puik uit!
Het vak van de tijm hebben we voorzien van wat potscherven, met de hoop dat als de zon weer gaat schijnen, de warmte ervan wordt vastgehouden; dit omdat tijm heel veel warmte nodig heeft om lekker te kunnen groeien en bloeien, en natuurlijk ook om te voorkomen dat de buurtpoezen ertussen gaan zitten graven!

Wie heeft er trouwens nog kapotte plantenpotten die we kunnen gebruiken om hetzelfde ook in andere vakken te kunnen doen?








Ook dit keer waren er weer veel dartelende muntvlindertjes! Deze vlinder (zie foto) is een dagactieve nachtvlinder die vooral te vinden is in tuinen. Het prachtige vlindertje is slechts 1 cm groot!

Afgelopen week waren er nog meer vlinders te zien: een koolwitje en een zeer fraai blauw vlindertje (foto). Is dit nu een boomblauwtje of een Icarusblauwtje? Helaas heb ik geen foto kunnen maken van de zijkant van de vleugeltjes.
Wie het weet mag het zeggen!

1 opmerking:

Jacq. zei

Ik heb nog potten in de aanbieding. Ik kan heel veel potten van Nel krijgen dus geen probleem!