Dit is een verslag van en over buurtgenoten die de gemeente Leiden graag willen helpen de reeds bestaande (maar door bezuinigingen en personeelstekort beetje zieltogende) Kruidentuin aan de Ir. Driessenstraat nieuw leven in te blazen.
Geplande werkzaamheden: herinrichting van het centrum van de tuin (het tuinkruidengedeelte) en ordenen en weer opvullen van de zijvakken.
Voorlopig doel: een mooie, weelderige, kleurige tuin realiseren waarin vele soorten vlinders, libellen en bijen zich thuis voelen!

maandag 29 juni 2015

Bankje verdwenen!

De Lakenfeesten zijn weer voorbij. Voor een heleboel mensen een paar dagen vol vrolijkheid en plezier, voor een paar mensen helaas ook een mooie gelegenheid om rottigheid uit te halen.
Zo verdween er uit de Kruidentuin een bankje.
We hebben nog de buurt doorzocht en in de gracht gekeken, maar hebben het niet terug kunnen vinden. Jammer voor die ene opa die daar altijd op zondagochtend graag even komt uitpuffen.
Of heeft er iemand nog een leuk tweedehandsje? Dan kopen wij een stevige ketting...

4 opmerkingen:

Wim van Oyen zei

Ik heb me vergist.
De sprinkhaan is een Leptophyes punctatissima (Bosc, 1792) - Struiksprinkhaan. Mogelijk een juveniel mannetje.

Felix zei

Er verdwijnen tegenwoordig ook veel Griekse banken, grote en kleine, waarvoor elke dag zwart geklede (weduwnaar) bruingebrande Griekse olijven - en feta boertjes op bankjes in het ondergaande zonlicht om met de zelfbenoemde "Ich bin einer rechts marxist" Hans de Boer (VN)-NCW)te spreken zitten te labbekakken. Achter bakken met mediterrane geraniums pure Ouzo nippend. En een olijfje en een fliebertje kaas prikkend natuurlijk.
Maar wat lullig dat dat bankje is ontvreemd, gejat zeg maar.
Is er al een crowd funding gironummer geopend ?

Mevrouw Katblad zei

Het zitbankje is gelukkig terecht, het was uitgeleend voor een feestje...

Anneke zei

Gelukkig mevrouw Katblad.
Anders had u in heel Leiden op iedere tarenpaal en boom een Vermist poster moeten ophangen.