Dit is een verslag van en over buurtgenoten die de gemeente Leiden graag willen helpen de reeds bestaande (maar door bezuinigingen en personeelstekort beetje zieltogende) Kruidentuin aan de Ir. Driessenstraat nieuw leven in te blazen.
Geplande werkzaamheden: herinrichting van het centrum van de tuin (het tuinkruidengedeelte) en ordenen en weer opvullen van de zijvakken.
Voorlopig doel: een mooie, weelderige, kleurige tuin realiseren waarin vele soorten vlinders, libellen en bijen zich thuis voelen!

dinsdag 29 juli 2014

Gewoon de boel maar plattrappen!?

We hadden al meerdere keren geconstateerd dat er planten werden platgetrapt, en dachten al dat dat te maken had met het plukken van de vruchten uit de Moerbei.
Natuurlijk is het goed wanneer iemand vruchten wil plukken, maar als dat gepaard gaat met het vermorzelen van kostbare planten, zijn we daar minder blij mee. Het is namelijk best mogelijk om een route (via de stenen randen) te vinden naar de boom toe, maar deze dame had daar blijkbaar geen zin in. We verzochten haar niet meer op de planten te gaan staan of zitten, maar toen we even later terugkwamen met het fototoestel zat ze op een andere plek in een ander vak, bovenop weer andere planten. Een stel toeschouwers (uit Utrecht) raadde ons aan een hek om de tuin te laten zetten of een handhavingsverzoek te doen bij de gemeente. Want dat werkt goed in hun stad. Nou, vertelden wij, de gemeente Leiden distantieert zich van schade aan de kruidenbak in de Kruidentuin, dat moeten wij als buurtbewoners zelf maar oplossen. Let wel: we investeren zelf in deze tuin en alle nieuwe planten werden door ons aangeschaft, dus uit eigen beurs. We hebben meerdere foto's van de brutale vrouw gemaakt, haar gezicht is nu aan ons bekend... Het is om te ontploffen als iemand zo oneerbiedig omgaat met de door ons geplante bloemen en planten, alleen voor het scoren van een volle emmer Moerbeivruchtjes...

1 opmerking:

Ma Tok zei

Dat is natuurlijk niet de bedoeling van de kruidentuin! Je kunt toch wel rekening houden met andere mensen, die misschien de planten willen gebruiken die nu werden platgetrapt.