Dit is een verslag van en over buurtgenoten die de gemeente Leiden graag willen helpen de reeds bestaande (maar door bezuinigingen en personeelstekort beetje zieltogende) Kruidentuin aan de Ir. Driessenstraat nieuw leven in te blazen.
Geplande werkzaamheden: herinrichting van het centrum van de tuin (het tuinkruidengedeelte) en ordenen en weer opvullen van de zijvakken.
Voorlopig doel: een mooie, weelderige, kleurige tuin realiseren waarin vele soorten vlinders, libellen en bijen zich thuis voelen!

zaterdag 26 juli 2014

De Mini-Bieb en het notitieboekje

Onze Mini-Bieb wordt druk bezocht. Hierin liggen allerlei boekjes over planten, insecten, bijen, vlinders etc. alsmede wat gewone leesboeken, maar bovendien kaarten met daarop afbeeldingen van de vele beestjes die regelmatig neerstrijken op de bloemen in de tuin. Ook ligt er een notitieblokje met pen in het biebje zodat de mensen die dat leuk vinden kunnen noteren wat ze in de tuin hebben waargenomen.





In dit boekje kunnen we lezen dat er met de dag meer vlinders in de tuin verschijnen! Ook het aantal libellen wordt genoteerd!

Je hoeft maar een kwartiertje even plaats te nemen op een bankje (bij voorkeur op een zonnige dag) en je ziet dat er heel veel rondvliegt in onze buurttuin!
Gewoon een keer (of vaker) doen!

1 opmerking:

Ma Tok zei

Wat een leuk idee, dat notitieboekje.