Dit is een verslag van en over buurtgenoten die de gemeente Leiden graag willen helpen de reeds bestaande (maar door bezuinigingen en personeelstekort beetje zieltogende) Kruidentuin aan de Ir. Driessenstraat nieuw leven in te blazen.
Geplande werkzaamheden: herinrichting van het centrum van de tuin (het tuinkruidengedeelte) en ordenen en weer opvullen van de zijvakken.
Voorlopig doel: een mooie, weelderige, kleurige tuin realiseren waarin vele soorten vlinders, libellen en bijen zich thuis voelen!

woensdag 12 november 2014

Uit: Vroege Vogels

Positieve effecten groene buurtprojectendinsdag 11 november 2014 14.02

Steeds meer mensen gaan samen aan de slag met natuur in de buurt. Ze beginnen een buurtmoestuin, leggen samen een groen schoolplein aan of nemen de plantsoenen in eigen beheer. Groen Dichterbij, het landelijke platform voor deze groene buurtprojecten, laat in de publicatie ‘Hoe groen goed doet’ zien wat de maatschappelijke effecten zijn van deze initiatieven. En dat zijn er heel veel.

Resultaten
In ‘Hoe groen goed doet’ zijn ook de resultaten verwerkt van het wetenschappelijke onderzoek dat onderzoeksinstituut Alterra van Wageningen UR deed naar de effecten van groene buurtprojecten op de sociale cohesie in de wijk. Opvallende resultaten uit dit onderzoek zijn dat de projecten gevoelens van eenzaamheid bij buurtbewoners verminderen, contacten tussen bewoners versterken, werklozen helpen bij het hervinden van rust en regelmaat & kinderen bewuster maken over hoe de natuur werkt.

Bron: IVN

1 opmerking: