Van het jonge blad van de plant kun je uitstekend pesto maken, maar ook de bloem is heerlijk in bijvoorbeeld een salade!
We hebben onder de daslookplanten worteldoek ingegraven, omdat het nogal kan gaan woekeren... Maar de plant zaait zich ook gemakkelijk uit, dus: in de gaten houden!
Benodigdheden:
120 gram daslook,
3 tenen knoflook,
100 gr. Pijnboompitten,
100 gram parmezaanse kaas,
zout en peper.
2 Ć” 3 dl olijfolie.
Bereidingswijze:
Alle ingrediƫnten, behalve de olijfolie, bij elkaar in een mengbeker pureren. Beetje bij beetje de olijfolie toevoegen. Voldoende voor 1 jampot.Onze Pasta" maakt nu ook d
Bieslook:
Behalve het groen van de bieslook, zijn ook de bloemetjes lekker in een salade! Wel bescheiden blijven met de hoeveelheid want het is vrij scherp van smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten